PILING KOŽE- TIPOVI KOŽE

Saveti >>

Svi preparati za piling imaju za cilj da podstaknu uklanjanje mrtvi ćelija kože koje se akumuliraju na površini kože. To pomaže da koža izgleda mlađe, svetlije i glađe. On takođe sprečava pojavu fleka, jer sprečava da se pore zapuše izumrlom kožom i nečistoćama.
 

Ko može da koristi piling?

Postoje blagi pilinzi za lice, a piling za telo će poboljšati teksturu vaše kože. Većina tipova kože mogu imati korist od neke vrste pilinga, jako je važno da se koriste pravilno i ne previše često. Pored proizvoda kao što su AHA i retinoišna kiselina, koji su posebno formulisani za svakodnevnu upotrebu, piling je najbolje jednom ili dva puta nedeljno.

Oprez:
Ako imate veoma suvu, osetljivu kožu budite oprezni sa pilingom. Neki mogu biti previše jaki I dodatno da isuše kožu.
Ako imate masnu kožu, možete naći piling koji stimuliše rad lojnih žlezda čineći kožu masnijom.
Bez obzira na piling koji koristite budite nežni, ne trljajte previše energično.
Nemojte sa koristite piling na osetljivim delovima, kao što je ispod očiju.
Ako imate osetljivu kožu I tendenciju ka nastanku kapilara, koristite blage proizvode I budite izuzetno nežni.
 

Izbor pilinga za kožu

Postoje nekoliko različitih vrsta pilinga, koji deluju mehanički ili hemijski.
Poseban tretman lica, kao što su AHA (alfa-hidroksi kiseline) ili retinoična kiselina, su hemijski pilinzi. Njihovi sastojci pomažu da se uklone mrtve ćelije sa kože.
Čišćenje pomoću preparata koji sadrži granule je mehanički piling. Oni uklanjaju mrtve ćelije kože kroz trenje abrazivnih granula po površini kože.
Mehanički piling je bolji za masnu kožu.

Jastučići za piling, lufa rukavica ili sunđer bolje je koristiti za piling tela.
Kamen se koristi za male oblasti, kao što su laktovi, kolena I tabani.
Budite sigurni da ste izabrali dobar piling za vaš tip kože.
 

Kako raditi piling

Piling tehnika zavisi od proizvoda koji se izaberu, tako da je jako važno pročitati uputstvo za rad.
Kada se radi piling lica, nanese se preparat I kruznim pokretima se masira po površini.
Isprati lice sa dosta vode I pažljivo prosušiti lice.

Postoje pilinzi koji se nanesu na kožu, ostave da se osuše I skinu trljanjem. Oni mogu biti jaki za suve I osetljive kože.
 
Radite piling tela za vreme tuširanja I kada je koža mokra. Pokreti neka vam idu ka srcu.
Kada koristite sunđer ili rukavicu za kupanje, nežno trljajte kožu, obraćajući posebnu pažnju na laktove, kolena, potkolenice, nadlaktice I butane, gde se gruba koža više akumulira. Nakon toga isprati kožu sa što više vode.« Nazad

NOVOSTI

Najnovija dešavanja i aktuelnosti

Modeling – Peel off maske by Koreja

Modeling – Peel off maske by Koreja

24.02.2020

Koreja je zemlja koja je poznata u svetu po tome što gradi kult blistavog tena. Modeling maske koži pre svega daju blistavost, zbog svoj specijalnog sastava . Dijatomejska zemlja –Moćan prah odličan za ljudsko zdravlje a posebno dobar za kožu. Nastala je sličnim taloženjem silikata kao Zeolit , to su ostaci silikatnih algi (dijamoteja) Dodatkom ostalih aktivnih supstanci od davnina poznatih čoveku kao čestice čistog zlata , koren zivota ŽEN-ŠEN, Zeleni Čaj, Nar, Lavanda i Biserni prah - nastaje bogata infuzija u obliku maske za negu kože. Specifične po svojoj primeni jer se prah meša sa vodom i smesa se nanosi na lice i nakon 15-20 minuta se skida u jednom potezu. Ako ispod koristimo serum ili ampulu prema tipu kože imaćemo još bolji efekat.    

Pročitaj više
BIOME CARE - SOS Odbrana kože

BIOME CARE - SOS Odbrana kože

24.02.2020

Ainhoa sa linijom BIOME CARE ulazi u novu dimenziju nege kože koja deluje u tri smera: ODBRANA – Deluje kao zaštitni štit protiv štetnih zagađivača JAČANJE – Jaca prirodni sistem Samoodbrane kože Ravnoteža – Pomaže održavanju savršene ravnoteže Mikrobioma kože   Inteligentna linija BIOME CARE u borbi protiv zagađenja na bazi Probiotika

Pročitaj više
Nova internet prezentacija

Nova internet prezentacija

17.02.2020

Od 20.02.2020. godine, Primavera Nephentes, u novom dizajnu na istoj adresi. Pogledajte kompletnu ponudu kozmetike za profesionalnu upotrebu, kao i preparate i kozmetiku namenjenu za kucnu negu. Od sada dostupni na svim uređajima za salone i sve one koji brinu o svom izgledu. Za blistav izgled svake žene!

Pročitaj više